با اعمال محدودیت دسترسی کاربران ایرانی به یوتیوب و خیلی از سرویسهای ویدیویی دیگر، وبسایتهای ایرانی اشتراک ویدیو با کیفیت عالی ، چندین سال است که فعالیت خود را در ایران شروع نمودند. اکثر کاربران فقط جهت اشتراک ویدیوی خود از سایتهای یوتیوب و آپارات استفاده میکنند. این دو سایت از محبوبیت خاصی در میان کاربران ایرانی برخوردارند. در حال حاضر در کشور ما وب سایتهای مختلفی باکیفیت و امکانات جانبی خوبی در زمینه اشتراکگذاری ویدئو فعالیت میکنند. این وبسایتها ترافیک بسیار بالایی در طول روز دارند. همچنین رتبه الکسای خوبی را در میان سایتهای داخلی و خارجی کسب نمودند. یکی از بهترین روشهای شناساندن برند تجاری و شخصی خودتان به مخاطبان استفاده از سایتهای به اشتراکگذاری ویدیو رایگان برای آپلود فایلهای نمایش مختص وب سایت خودتان هست. چون در ایران دسترسی به خیلی از سایتهای به اشتراکگذاری ویدیو خارجی همانند یوتیوب، ویمیو و غیره محدود شده است. منجر به شکل گیری سایتهای پر بازدید به اشتراک ویدیویی ایرانی گردید.
۱) سایت اشتراک ویدیو آپارات
آپارات با رتبه الکسای ۲ ایرانی و رتبه ۱۴۰ جهانی، توسط شرکت صبا ایده به مدیریت محمدجواد شکوریمقدم در بهمنماه سال ۱۳۸۹ راهاندازی شد. البته علاوه بر آپارات پروژههای کلوپ، صبا ویژن، خرید میهنبلاگ، لنزور، آپارت کودک و فیلمیو همگی به این شرکت تعلق دارد. در حال حاضر آپارات یک کسب و کار اینترنتی مبنتی بر محتواست که ارزشی بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار دارد. به لحاظ آماری الان آپارات ماهیانه ۳۰۰میلیون نمایش موفق تبلیغات ویدئویی روی این پلتفرم اتفاق میافتد، ۲۵میلیون بیننده یونیک دارد. پرطرفدارترین سرویس اشتراکگذاری ویدئو در ایران هست که بهترین مکان برای اشتراکگذاری ویدیو برای هر وبسایت و فروشگاه اینترنتی شما محسوب میشود.
۲) سایت اشتراک ویدئو نماشا
سرویس اشتراک ویدئو نماشا با رتبه الکسا ۱۳ ایران و ۷۹۰ جهان است. پربازدیدترین سایت اشتراک ویدیو با رتبه دوم بعد از آپارات است. از سرویسهای دیگر این مجموعه بلاگ اسکای و پیکوفایل میتوان اشاره کرد. همانطور که بارها اشاره کردم در ابتدا مزیت رقابتی خوبی که نماشا ایجاد کرد و باعث شد کاربران زیادی به آن رو بیاورند، سرعت لودینگ بالای ویدیو و انکود شدن آن بود. اگر در هر کسب و کاری که قبلا نیازی ، توسط فرد دیگری پاسخ داده شده است میخواهید وارد شویدک;لازم است که حتما گپها و نیازهایی که هنوز جواب داده نشده بود را بیابید و با قدرت روی آن متمرکز شوید. در شروع روی کاهش حجم ویدیو بدون افت کیفیت، افزایش سرعت بارگذاری و بارگذاری از سایت یوتیوب همچنین ویدیو با کیفیت ۱۰۸۰ خیلی خوب عمل کردند. همین چهار ویژگی اصلی تا جایی پیش رفت که توجه حجم عظیمی از کاربران به سمت نماشا جلب شد. اکثر افراد ویدیوهای خود را به خاطر همین مزیتها سریع در آن به نمایش میگذاشتند.
۳) سایت اشتراک ویدیو تماشا
سرویس اشتراک ویدئو تماشا با رتبه الکسا ۳۵ ایران و ۱۶۹۳ جهان است. امکانات این وبسایت تقریبا همانند آپارات نسخهی قبلی است که با جایگزین سرورهای خوب آپلود ویدیو توانست رتبه خوبی را در الکسا کسب نماید. اما مثل این که نیاز و خواسته مخاطبان را بعد از مدتی نتوانست برآورد کند. در حقیقت یک کلونی از آپارات هست که تنها مزیت موقتی ایجاد کرده است. در ادامه به جای افزایش توانمندیهای رقابتی همچون آپارات در میانه راه مانده است. همه افرادی که میخواهند در این نوع وبسایتهای محتوایی سرمایهگذاری نمایند باید توجه داشته باشند که مزیت رقابتی تنها راهی است که باید به آن توجه نمود و به مرور زمان سریعتر از پیشتازان عمل کرد. این حالت متاسفانه در وبلاگها هم تکرار شد. یا به جای رقابت شدید با سایتی همچون آپارات بهتر بود که نوع بازی را تغییر میدادند، که کاویمو بهتر از این سایتها عمل کرده است.
۴) سایت اشتراکگذاری ویدئو جعبه
سایت به اشتراکگذاری جعبه نیز از خرداد ۹۵ شروع کرد که الان رتبه الکسای جعبه ۲۴۹ در ایران و ۵۴۰۰ در دنیا است. جعبه به نظرم یک ایده خوبی را برای شروع درآمد بیشتر را نسبت به سایرین ، حداقل یک مزیت رقابتی متفاوتی را ایجاد کرد. در مدت کوتاهی هم خوب جایگاه خودش را در میان کاربران و سایتهای به اشتراکگذاری ویدیو پیدا کرد. سایت جعبه با همکاری کلیک یاب جهت نمایش تبلیغات ویدئویی شروع به کار کرد. اما چون باز به نوعی کلونی از آپارات بود که تلاش زیادی هم کرد با ایجاد کسب درآمد برای مخاطبان بتواند بازدید زیادی را جذب نماید. اما تا به حال چندان موفق عمل نکرده است. همکاری در فروش نیازمند استراتژی مناسب، همراه با تفکیک تاکتیکهای مناسب در گروهها و دستهبندیهای مختلف باید عمل میکرد. اما به این دوستان باید تبریک گفت که حداقل توانستند با یک ایدهی متفاوت وارد کارزار آنلاین شوند.
۵) سایت اشتراک ویدئوی دالفک
دالفک با رتبه سایت ۸۴ در ایران و ۳۳۵۴ نزد آلکسا یکی دیگر از سایتهای اشتراک ویدئویی است که تنها نقطهای که رعایت کرده است. قابلیت انتقال ویدئو از یوتیوب و سایر سایتها را دارد. دوستان عزیز هدف این است که اگر واقعا در حال حاضر به فکر راهاندازی یک استارتاپ هستید، حتما خیلی از موارد و جنبهها را بسنجید. نباید مهمترین سرمایه زندگی خود یعنی زمان را صرف نیازهایی کنید که قبلا پاسخی برای آنها ارایه شده است. الان بهترین زمان برای رشد و شکوفایی ایدههای شما عزیزان هست تا در تحقق رویاهای خودتان گام بردارید. اما بهتر است که ایده شما به کافی پرورش یابد.
همچنین سایت های ایرانی بیشتری هستند که به شما امکان اشتراک ویدئو میدهند. برخی از این سایت ها به حدی مشکل دار هستند که نمی توان اسم آنها را هم ذکر کرد. برای انتخاب بین این شبکه های اشتراک ویدیو می توانید به نکاتی مانند قدرت سرور برای هات لینک کردن ویدئو ها و امکاناتی مانند بک لینک و تعداد مخاطبان سایت توجه کنید. بطور کلی با توجه به قدمت و کارایی بالای سایت آپارات دلیلی برای استفاده از بقیه شبکه ها بجز گرفتن بک لینک نیست. سرعت بالای سرور، امنیت بالا و نو آوری های مداوم در سایت از جمله دلایلی است که نمی توان از آن گذشت. اگر بخواهیم یک جایگزین برای یوتیوب در ایران معرفی کنیم، قطعا سایت آپارات جایگزین مناسبی است. در بسیاری از موارد می توان گفت حتی بهتر از یوتیوب در ایران است. قطعا عدم کارکردن بسیاری از ابزار های یوتیوب در ایران موجب می شود که سایت آپارات در عمل برای کاربران ایرانی جذاب تر، سریعتر و با کارایی بالاتر باشد.